Foto: bejda7
Moja najobľúbenejšia knedľa od mojej mamky,nemávame často tak mi je vždy vzácna:))
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Rozpustíme si maslo,nakrájeme rožky na kolieska a nasekáme nadrobno petržlenovú vňať.
-
2
Rozbijeme vajíčka a dáme všetko spolu do jednej nádoby,osolíme.Maslo pridávam posledné,trošku zatial vychladne.
-
3
Rukami trošku premiesime aby sa nám to všetko spolu zmiešalo.Necháme 10min.postáť.
-
4
Utierku alebo plátno,v ktorom sa budú knedle variť,namočíme pod studenou vodou a dobre vyžmýkame.Masu dáme na plátno a vytvarujeme valček (tvar knedle).
-
5
Zabalíme ako salonku,zaviažeme na koncoch a ešte v strede tiež previažeme.
-
6
Dáme variť do vriacej vody na 20min.10min.z jednej strany,10min. z druhej strany.
-
7
Vyberieme,rozbalíme ešte hneď také horúce a dáme vychladnúť.Podávame k mäsku ako prílohu.
@julica , :)))